Mutluluğun sırrı bu besinlerde: Bunu yiyene üzüntü, dert, tasa ve stres uğramayacak

Tükettiğimiz her besin, mutluluğumuzu önemli ölçüde etkiler. Çalışma hayatı, okul ya da kişisel sorumluluklar, mutluluğu etkileyebilir. Böyle zamanlarda ve kendinizi mutsuz hissettiğiniz anlarda, bu mutluluk saçan besinleri tüketebilirsiniz. İşte mutluluk veren lezzetli besinler

Kaynak: İHA

Diyetisyen Hande Selin Ok besinlerin duygu durumumuzu etkileyebildiğine dikkat çekerek, mutluluğun bir yolunun da beslenmeden geçtiğini söyledi. Ok, “Beyin, serotonin adı verilen bir kimyasal haberci ile mutluluk hissini sağlar. Serotonin üretimi için vücudun triptofan adlı bir aminoasite ihtiyacı vardır. Bu nedenle triptofandan zengin yiyecekler tüketilmelidir.” dedi, triptofan içeren 16 besini sıraladı.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Selin Ok, serotonin hormonunun ruh sağlığımızdan vücut fonksiyonlarımızın çalışmasına kadar geniş bir etki alanı bulunduğunu, sindirim sistemi sorunlarının düzenlenmesinden uyku kalitesinin yükselmesine kadar yarar sağladığını vurguladı. 

Narin Güran cinayeti dilekçe hamlesi Bebekleri öldüren çete olayında yeni gelişme! Umut Akyürek'in madde bağımlısı kızından paylaşım Asgari ücrette masadaki ilk rakam belli oldu Bu besinler tansiyon hapı kadar etkiliymiş Esra Erol'da cinayet itirafı kan dondurdu!