Menopoz dönemi kemik sağlığını bozabilir: Bu 6 besin kemikleri çelik gibi güçlendirecek

Menopoz dönemindeki kadınların kemikleri, son derece güçsüzleşir. Kemik yoğunluğu menopozla birlikte, azalmaya başlar. Bu da kemik erimesine ya da kolayca kırılmalara yol açabilir. Ancak bu besinleri tüketmek, kemik sağlığını koruma altına alabilir. İşte menopoz döneminde kemikleri koruyup güçlendiren besinler

Ruh hali değişimleri ve ateş basmaları menopozun tek belirtileri değildir. Kadınların menopoz döneminde kemik sağlığı da kötüleşebilir. Menopoz döneminde östrojen seviyelerindeki düşüş, kemik yoğunluğunu önemli ölçüde zayıflatır.

Östrojen, kemik sağlığının doğal bir koruyucusu görevi görür. Bu hormonun düşük seviyeleri, kadınları menopoz sırasında kemik erimesi geliştirmeye yatkın hale getirir. Kadınlar menopoz döneminde bu besinleri tüketerek, kemik sağlığını koruma altına alabilir.

Narin Güran cinayeti dilekçe hamlesi Bebekleri öldüren çete olayında yeni gelişme! Umut Akyürek'in madde bağımlısı kızından paylaşım Asgari ücrette masadaki ilk rakam belli oldu Bu besinler tansiyon hapı kadar etkiliymiş Esra Erol'da cinayet itirafı kan dondurdu!