Limonun zararı nedir, kimler limon kullanamaz?

Limonun zararları

Limon her ne kadar sağlıklı bir besin olsa da bazı kişilerin limon tüketmesi son derece zararlıdır. Limon ya da limon suyu tüketiminden kaçınması gereken kişilerin başında, böbrek ve safra kesesi olan kişiler bulunur.

Limon vücuttaki kalsiyum emilimini engellediğinden, böbrek durumunu ağırlaştırır. Bununla birlikte, hamile kadınların da limon tüketimi konusunda ölçülü olmaları gerekir.

Hamilelik döneminde limon, dişleri ve kemikleri güçsüzleştirebilir ve mide yanmasını tetikleyebilir. Vücut tarafından aşırı demir emilimi olması, tehlikelidir.

Bu, demir toksisitesine ve ishal ve bulantı gibi diğer sorunlara yol açabilir. Limon ayrıca, mide ekşimesi, bulantısı ve kusma gibi belirtileri olan reflüyü tetikleyebilir. Ayrıca mide ülseri olan kişilerin mide astarı tahriş olabilir ve bağırsakta hafif akut tahrişe neden olabilir.

Sevişme sahnesi diziye damgasını vurdu! Bakanlık yeni listeyi açıkladı! Bunlardan kaçın Burcuna göre hangi şehir olduğun belli oldu İstanbul'da AVM'de mide bulandıran olay! Ünlü ekonomistten elektriğe gizli zam iddiası Limonun zararı nedir, kimler limon kullanamaz?