LGS sonuçları açıklandı, özel okul fiyatları uçtu 1 milyona dayandı: Önkayıtlar süreci başladı, yabancı okullar taban puanlarını açıkladı

Aralarında Fransız, Amerikan ve İtalyan liselerinin bulunduğu yabancı okullarda kesin kayıt süreci başlıyor. Merkezi sınav puanıyla öğrenci alacak yabancı okulların taban puanları belli oldu. LGS sonrası çocuklarını yabancı özel okulda okutmak isteyen veliler 1 milyon lirayı gözden çıkaracak.

LGS ile öğrenci alan yabancı okullarda aileler ellerini taşın değil kayanın altına sokacak. Sadece eğitim masrafları 900 bin lirayı buluyor. Yemek ücreti ile servisleri de eklediğinizde bu rakamlar 1 milyonun üzerine çıkıyor.

Ekonomim.com'da yer alan habere göre Üsküdar Amerikan Lisesi’nde hazırlık sınıfı kayıt ücreti bu sene yüzde 100’den fazla artarak 975 bin TL oldu. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi de 370 bin TL’den 953 bin 180 TL’ye çıktı. Geçtiğimiz yıl 239 bin TL olan Özel Alman Lisesi’nin eğitim ücreti ise 4 kattan fazla artışla bu yıl 905 bin TL oldu. SEV Amerikan Koleji’nin ücreti de yine yüksek bir artışla bu yıl 975 bin TL’yi buldu. Özel İtalyan Lisesi ise 100 bin TL olan hazırlık sınıfı ücretini 300 bin TL’ye çıkardı.

İşte şimdi hapı yuttuk: Dünya'nın dönüşü yavaşladı Portakal kabuğu karbonat karışımı neye iyi gelir? ATM'den para çekip yatıranlar dikkat Seçtiğiniz mücevher karakterinizi ele alıyor Zengin olmaları an meselesi olan burçlar açıklandı Burası Maldivler değil; Mollakasım Halk Plajı