Kuru inciri bademle yiyin: Aktarlarda yok satmaya çoktan başladı

Kuru inciri bademle yemenin faydaları

Hem kuru incir hem de badem, sağlığımız için güçlü faydalar sunan iki ayrı besindir. Diyetisyen Dr. VD Tripathi'ye göre, kuru incirle badem mutlaka birlikte tüketilmelidir. Bademlerde bolca omega-3 yağ asitleri, kalsiyum ve E vitamini bulunur.

Kuru incirde de A, B vitaminleri, lif ve protein gibi güçlü besinler bulunur. Bu nedenle ikisini birlikte tüketmek, tüm bu faydalardan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar.

Lif açısından zengin olan bu iki besini birlikte yemek, kan şekerini kontrol altına alır, vücuda enerji verir ve kansızlığa şifa olur.

Özellikle aç karnına yiyeceğiniz kuru incir ve badem, açlığı kontrol altına almanızı sağlayarak kilo verme sürecini destekler. Ayrıca hem kuru inciri hem de bademi ıslatıp yerseniz, kabızlığa iyi gelir ve sindirim sistemi sağlığını koruyup güçlendirir.

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Narin cinayetinde bir itiraf daha... İşte Cem Garipoğlu'nun Mezarının Son Hali Narin Güran cinayetinde çok kritik HTS raporu Emekli Promosyonu 24 Bin TL Oldu Uzman İsim Uyardı 1 kilosu 12 Bin TL'ye Satılıyor Yunanistan'a rakip Adana Adana Olalı Böyle İsyan Görmedi