Kredi çekecekler dikkat: Faizlerde şaşırtan düşüş

POLİTİKA FAİZİNİN ÜZERİNDEN BAĞLANIYOR

Bir yabancı özel mevduat bankası kaynağı 36 aya kadar vadeye dahi çıktıklarını dile getirerek müşterinin ihtiyacına göre hem kısa hem de uzun vadeli krediyi daima temin ettiklerine dikkat çekti. Kaynak, bu dönemde faizlerin düşeceği beklentisinin vade uzamasında ve faizin sabitlenmesinde etkili olduğunu vurguladı. Yerli özel mevduat bankasından iki ayrı kaynak da ticari kredilerde vadenin uzadığını onayladı. 

Kaynaklardan biri sektörün politika faizi yüzde 45’e çıkarıldığında bunun tepe noktası olduğuna inanarak yavaş yavaş sabit faize yönelerek uzun vadeli pozisyon almaya başladığını ancak 5 puanlık politika faizi artışının sürpriz yaşatsa da pozisyonların çok bozulmadığını dile getirdi. Kaynak, sektörün vade uzatmasının ve faizi sabitlemesinin önünü daha rahat gördüğünü ve daha rahat pozisyon aldığını gösterdiğini ifade etti. Aynı kaynak sabit kredi faizinin ise yüzde 50 politika faizinin üzerinden bağlandığını da söyledi.

İşte sucuk diye eşek eti yediren firmalar Eski hakem Elif Karaarslan'a ilişkin yeni gelişme Burcuna göre hangi renk olduğun belli oldu Ünlü çift İtalya'da dünya evine girdi Sağlığa en faydalı peynirler belli oldu Burcunuza göre hangi bitkisiniz?