Kredi çekecekler dikkat: Faizlerde şaşırtan düşüş

Normalleşme hızlandı. Ticari kredilerde vadeler uzarken, faiz oranlarında da geri çekilme yaşanıyor. Enflasyonun ikinci yarıda gerileyeceği ve faizlerin düşeceği beklentisiyle sektörde 18 aydan uzun vadeli ve sabit faizli kredi kullandırımları artıyor. İşte detaylar...

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Dezenflasyon programına piyasanın artan inancı bankacılık sektöründe uzun vadeli pozisyonların artmasına neden oldu. Enflasyonun ikinci yarıda gerileyeceği ve faizlerin düşeceği beklentisiyle sektörde 18 aydan uzun vadeli ve sabit faizli kredi kullandırımları artıyor. Ekonomim'den Şebnem Turhan'ın haberine göre, Merkez Bankası ve ekonomi yönetiminin dezenflasyon programı çerçevesinde uyguladığı sıkı para politikası piyasanın enflasyonun düşeceğine yönelik inancını kuvvetlendirdi. Bankacılık sektörü kaynakları enflasyonda yılsonuna doğru hızlanacak gerilemeyle birlikte yüzde 50 seviyesindeki politika faizinin de ineceği beklentisiyle ticari müşterilere vadeyi uzattı, faizi sabitledi. Bankacılık sektörü kaynaklarının verdiği bilgiye göre son haftalarda hem kısa vadeli ve değişken faizli rotatif kredilerde faizler 3 puana yakın geriledi hem de 18 aydan uzun vadeli sabit faizli kredi kullandırımları arttı.      

İşte sucuk diye eşek eti yediren firmalar Eski hakem Elif Karaarslan'a ilişkin yeni gelişme Burcuna göre hangi renk olduğun belli oldu Ünlü çift İtalya'da dünya evine girdi Sağlığa en faydalı peynirler belli oldu Burcunuza göre hangi bitkisiniz?