Kışın D vitaminini sakın eksik etmeyin: En çok D vitamini içeren besinler belli oldu

MANTAR

Mantarlar, sağlığa olan faydalarıyla birlikte, lezzetli besinlerden biridir. D, B12, B2 ve B3 vitaminleri açısından zengin olan mantar, potasyum, fosfor, selenyum, magnezyum, demir ve çinko minerallerine de sahiptir.

D vitamini içeren besinler listesine eklenen bir diğer besin ise mantarlardır. Kışın D vitamini seviyenizi yüksek tutmak için mantar da tüketebilirsiniz. Özellikle doğal güneş ışığında yetişen yabani mantarlar, tıpkı vücudumuz gibi D vitamini sentezledikleri için daha yüksek D vitamini seviyelerine sahiptir.

Ticari olarak yetiştirilen mantarlar genellikle daha karanlık ortamlarda yetiştirilir ve içlerinde daha az D vitamini bulunur. Ancak günlük D vitamini ihtiyacınızı karşılamak için her ikisi de tüketilir. Yayınlanan bir araştırmaya göre mantarlar D2 vitamini açısından zengin bir kaynaktır. Mantarlarda, 7 IU D vitamini bulunur.

Taklit-tağşiş ürünler listesi güncellendi En çok D vitamini içeren besinler belli oldu Emeklilik sistemi sil baştan değişiyor 8 yaşında asılı bulunan çocuğun dosyası kapatıldı Emekli maaşının iki katı! Sağlığa en faydalı çorba belli oldu