Karbonat ile portakal kabuğunu rendeleyip karıştırın o sorundan kurtulun: Portakal kabuğu karbonat karışımı neye iyi gelir?

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan portakal hem tadı hem de sağlıklı yapısı ile çokça tercih ediliyor. Portakal kabuklarının faydaları ise saymakla bitmiyor. Portakal kabuklarını birçok farklı alanda kullanmak mümkün. İşte detaylar...

PORTAKAL KABUĞUNUN FAYDALARI NELER?

Kilo vermeye yardımcı detoks suyu

Portakal kabukları içerdiği yüksek C vitamini sayesinde metabolizmayı hızlandırırlar. Portakal kabuklarını bir gece öncesinden su içerisine bırakır ve sabahları kalktığınızda bu suyu içerseniz, kıs sürede sağlıklı şekilde kilo vermeye başlayabilirsiniz.

Dişleri beyazlatır

Portakal kabukları içerdiği sağlıklı bileşenler sayesinde dişlerde beyazlama etkisi gösterirler. Portakal kabuklarının çöpe atmak yerine dişlerinize sürdüğünüz zaman dişlerinizin kısa sürede beyazladığını göreceksiniz. Dilerseniz portakal kabuklarının iç kısmına bir miktar karbonat serpebilir ve bu şekilde etkisini arttırabilirsiniz.

Aromalı Türk kahvesi hazırlayın

Türk kahvesinin standart halde tüketilmesinin yanında alternatif bazı fikirler ile kahvenizi tatlandırabilirsiniz. Bu yöntemi kullanmak için, portakal kabuklarının iç kısmını oyabilir ve Türk kahvenizi ölçek şeklinde ayarlayarak kabuk içerisine koyabilirsiniz. Daha sonra bu kabuğu bir cezve gibi kullanarak ocakta kaynatabilir, ortaya çıkan eksantrik aromanın keyfini sürebilirsiniz.

Cem Garipoğlu'nun ölümünde flaş açıklamalar Ahu Tuğba'nın vasiyetini açıkladı Kıyma diye millete öyle bir şey yedirmişler ki.. Burcunuz hangi sporu yapmanızı söylüyor? Kuralları hiçe saydı, yayaları tehlikeye attı Ünlü komedyen Şahan Gökbakar'a hapis şoku