İzmir'de otel odasında ölü bulunan kardeşler olayında 'gıda zehirlenmesi' şüphesi! Uzmanı uyardı: tüm bu belirtiler bir aradaysa, dikkat

"SICAKLARDA GIDA ZEHİRLENMESİ ARTIYOR"

Sıcakların artmasıyla gıda zehirlenmesinde de artış olduğunu söyleyen Toprak, şöyle devam etti: "Bununla birlikte birçok üründe gıda zehirlenmesini görebiliriz. Özellikle yaz aylarına girdik. Hava sıcaklıkları ciddi oranda arttı. Mutlaka Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan işletme kayıt ya da onay numarası verilmiş ürünleri tüketmek lazım. Merdiven altı yapılan işletmelerden kaçınmak lazım. Bunlarla ilgili bir duyumumuz veya bir şüphemiz varsa mutlaka şikayette bulunmamız gerekiyor. Aldığımız ürünlerin etiketini mutlaka okumak gerekiyor. Üzerlerinde yazılan saklama koşullarını gerçekleştirmemiz gerekiyor. Saklama koşullarına uymazsak, bir gıda zehirlenmesiyle de karşı karşıya kalabiliriz. Evde yaptığımız yemeklerde de hijyenik koşullara uymak lazım. Yemekleri tüketebileceğimiz miktarda yapıp, hızlıca soğutup dolaba almamız lazım ve yemek için de tekrar tekrar ısıtmamamız gerekiyor. Bunu yaptığımız zaman gene bir gıda zehirlenmesiyle karşı karşıya gelebiliriz. Diğer ürünler için de özellikle soğukta saklamamız gereken ürünleri soğuk zinciri kırmadan ya da sıcak zincirin bozulmasına engelleyerek tüketmek gerekiyor."

Taklit-tağşiş ürünler listesi güncellendi Narin Güran cinayetinde kritik gelişme En çok D vitamini içeren besinler belli oldu Emeklilik sistemi sil baştan değişiyor 8 yaşında asılı bulunan çocuğun dosyası kapatıldı Emekli maaşının iki katı!