İsrail'den Hizbullah'a bir ağır darbe daha: Hasan Nasrallah'tan sonra Nabil Kaouk da öldürüldü

32 YAŞINDA LİDER OLDU

Nasrallah daha sonra İran’ın Kum kentinde ilahiyat fakültesinde eğitim görürken, burada Farsçasını geliştirdi ve çok sayıda İranlı isimle yakınlık kurdu. Tufeyli’nin İran’la çelişen politikalar uygulaması nedeniyle Tahran grubun liderliğine 1991’de Abbas Musavi’yi atadı.

Ancak Musavi 1992’de İsrail ajanları tarafından öldürüldü ve Nasrallah 32 yaşında grubun başına geçti. Bu döneme kadar yalnızca askeri bir güç olarak Lübnan’da etkili olan Hizbullah, 8 mensubunun parlamentoya girmesiyle etki alanını genişletmeye başladı.

Nasrallah liderliğinde dernekler, hastaneler ve okullar aracılığıyla kurulan sosyal hizmet ağı, grubun Şii siyasi hareketindeki meşruiyet zeminini güçlendirdi.

İsrail’in 2000 yılında Lübnan’dan tamamen çekileceğini açıklaması birçok çevre tarafından Nasrallah’a atfedildi ve onu Arap dünyasında bir kahraman haline getirdi.


Narin Güran cinayetinde tüyler ürperten detay Polis katili Yunus Emre Geçti'nin kirli geçmişi Diş tartarından kurtulmanın tüyosu belli oldu Farklı sayıyı 4 saniye içinde bulabilir misin? Ekim ayı o burçlara ilaç gibi gelecek! Bu burçlara sahip olanların yüzleri gülecek