Güney Kore'ye seyahat planı olanlar dikkat! İşte sonbaharda görülmesi gereken en iyi Güney Kore rotaları

GANGWON-DO: WONDAE-Rİ HUŞ AĞACI ORMANI

Wondae-ri Birch Forest, Inje'deki en iyi sonbahar yapraklarının gözlemlendiği destinasyonlarından biridir. Orman, düzenli bir şekilde dikilmiş yaklaşık 70.000 huş ağacından ve rengarenk sonbahar yapraklarından oluşan manzarasıyla tanınır. Tavsiye edilen sabahın erken saatlerinde Gizli Bahçe'ye uğranması ve manzarasının keyfinin çıkarılmasıdır. Daha sonra güneş doğup sis kaybolduğunda ise Huş Ağacı Ormanı'na gitmek iyi bir seçenek olacaktır.

GYEONGSANGBUK-DO: GYEONGJU TARİHİ ŞEHRİ

Kore’de doğa seyahatine çeşitlilik kazandıracak bir diğer değerli destinasyon da Gyeongju’dur. Kore’nin güzel doğasını yakından görebileceğiniz aynı zamanda Budist tapınağı ve kültürel eserlerini de gezebileceğiniz önemli bir şehirdir. Bulguksa Tapınağı, Tongilieon Tepesi ve Daerungwon görülecek yerler arasındadır, bu tarihi yerlerin çevresinde de sonbaharın güzelliklerine tanıklık edilebilmektedir. Ayrıca Jeju Adası’ndaki pembe Muhly çimlerini ana karada keşfetmek isteyenler, Gyeongju’daki Bomun Turist kompleksi ve Cheomseongdae Gözlemevi mutlaka ziyaret etmelidir.

Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi Direktörü Hyuncho Cho, “Kore Turizm Organizasyonu (KTO), 2023-2024 VisitKoreaYear Kampanyasının bir parçası olarak, Kore’nin sahip olduğu kültürel değerlerinin yanı sıra sonbahar mevsiminde yaşanan eşsiz doğanın keşfedilmesini de önemsiyor. Her mevsim farklı güzellikleri bünyesinde barındıran Kore’de, sonbahar görsellik olarak en fazla ön plana çıkan mevsimlerin başında geliyor. Doğanın bir şölene sahne olduğu, sarı, kırmızı, yeşil, kızıl, kahve ve binlerce tonun, yüzlerce çiçeğin gözlemlenebildiği her biri birinden keyifli milli parklar içinde Kore’de seyahat severlerin ruhunu dinlendirip, yılın tüm stresini atacaklarından şüphemiz yok. Doğasever Türk gezginlerinin, kültürümüzü tanırken Sonbaharda eşsiz doğamızı da yakından gözlemleyebilmeleri için şimdiden Kore’ye seyahat programlarını yapmalarını öneriyorum.” açıklamasında bulundu.

Uraz Kaygılaroğlu'nun Pozlarına Büyük Tepki Cem Garipoğlu'nun mezarında şüphe uyandıran detay! Meğer yıllardır hata yapıyormuşuz Kanalizasyondan çıkanlar şoke etti halk öfkeli En şanslı burçlar belli oldu Kısa süre içinde zenginliği tadacaklar