Güneş'in sonu yaklaşıyor tarih verildi: Sonu geldiğinde hiç hayra alamet şeyler olmayacak. Önce kırmızı deve dönüşecek sonra...

Evrenin büyüleyici yapısında Güneş, Dünya için vazgeçilmez bir enerji kaynağıdır. Ancak her yıldız gibi Güneş'in de sınırlı bir ömrü vardır. Bilim insanları, Güneş'in sonunun ne zaman geleceğini tahmin etmek için çeşitli yöntemler kullanıyor. Peki, Güneş'in sonu ne zaman gelecek, geldiğinde neye dönüşecek? İşte yanıtı...

Orta büyüklükteki Güneş'in nihai ölümü milyarlarca yıl sonra gerçekleşecek olsa da, "ana sekans" adı verilen ve hidrojenin nükleer füzyon yoluyla enerji ürettiği evresi yaklaşık 5 milyar yıl sonra sona erecek.

Smithsonian Astrofizik Gözlemevi ve Harvard Üniversitesi Gözlemevi arasında bir işbirliği olan Astrofizik Merkezi'nden astrofizikçi Paola Testa, "Güneş yaklaşık 5 milyar yaşında. Bu, ömrü 10 milyar yıl olan bir orta yaş yıldızı" dedi.

Maden suyu sirke karışımı neye iyi gelir? Kadir Ezildi evleniyor! İşte müstakbel nişanlısı Seçtiğiniz kek karakterinizi ele veriyor Bu burçlara sahip olanlar yaşadı Doktorlar önerdi nohut yiyerek meme büyütülebilir Farklı sayıyı 5 saniye içinde bulabilir misin?