Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim. Anadolu Ajansı 2020 Yılında Duyurmuştu. 10 Milyon TL Ödülle Arananlar Listesinde. Abdullah Aymaz Kimdir?

Gülen ile ABD'ye kaçtı

Örgütün yayın organlarından Zaman gazetesinin genel yayın yönetmenliği görevine 1990'da başlayan Aymaz, bir süre sonra elebaşı tarafından ABD'ye ülke imamı olarak atandı.

New Jersey'de FETÖ'nün Altın Nesil Vakfını kuran Aymaz, burada 3 yıl kaldıktan sonra yeniden Türkiye'ye döndü.

Papa II. John Paul'un 1997'de düzenlediği paskalya yortusuna Zaman gazetesi Vatikan temsilcisi Mesut Erişen ve Yunanistan temsilcisi Salih Dede ile katılan Aymaz, aynı tarihte Gülen'in Papa II. John Paul ile görüşmesini organize eden ekipte yer aldı.

Devlet Güvenlik Mahkemesinde dava açılması üzerine Gülen ile 1999'da ABD'ye kaçan Aymaz, 2 yıl sonra Avrupa imamı olarak Almanya'ya gitti.

O tarihten beri Almanya'da yaşayan Aymaz, örgütün kara propaganda merkezi olarak faaliyet yürüten Berlin merkezli Diyalog ve Eğitim Vakfının Denetleme Kurulunda yer aldı.

Aynı zamanda merkezi Offenbach şehrinde bulunan World Media Group AG şirketinin de Denetleme Kurulu Başkanlığını yürüttü.

Elebaşı Gülen öldükten sonra yerine geçeceği söylenen isimler arasında yer alan Aymaz, kendisi gibi elebaşının ilk talebelerinden Mehmet Ali Şengül, İsmail Büyükçelebi, İsmet Aksoy, Şerif Ali Tekalan gibi isimlerle örgütün "gelenekçi" kanadını temsil ediyor.

İslam Memiş Uyardı: Uzak Durun İşte Gülen'in yerine geçeceği konuşulan isimler Fethullah Gülen Öldü Yüzde 25 İndirim Geldi İşte iddianamedeki bir numaralı sanık Fethullah Gülen'in Yerine Geçecek Sürpriz İsim Emekliye 2 maaş - 2 tazminat düzenlemesi!