Faydalı sanıyorduk zararı varmış: Bu bitki çaylarını ağzınıza sürmeyin

LİMON ÇAYI

Limon çayı, sağlığa bir dizi fayda sunan bitki çaylarından biri olsa da, içerisinde sağlık sorunlarına yol açabilen yüksek kurşun, florür ve asit seviyeleri mevcuttur. Yayınlanan bir araştırmaya göre, sitrik asit eklenmiş çayların (limon çayları gibi) kurşun gibi ağır metaller içerme olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Çay yapraklarındaki kurşun kontaminasyonu, çay bitkisinin ortamı ve yetiştirme yöntemleri dahil olmak üzere çeşitli faktörlerden dolayı meydana gelebilir. Limon çayındaki yüksek kurşun seviyeleri düzenli olarak tüketildiğinde sağlık riskleri oluşturur.

Limon çayı ayrıca daha yüksek seviyelerde florür ve asitlik içerebilir. Florür, aşırı tüketildiğinde, ağız yaraları ve diş çürümesi gibi diş sorunlarına katkıda bulunabilir. Limon çayındaki asitlik, diş erozyonu riskini daha da kötüleştirebilir.

Narin Güran cinayetinde 3 dakika sırrı... Bahar Candan: Ablam sevgilimle ilişki yaşıyor Tarla ortasındaki tabut ve çelenk tedirgin etti Güllü Erhan 140 kilodan 85 kiloya düştü Bu bitki çaylarını ağzınıza sürmeyin Akıllara durgunluk veren kavga!