Faydalı sanıyorduk zararı varmış: Bu bitki çaylarını ağzınıza sürmeyin

NANE ÇAYI

Tazeleyici tadı ve aromatik özellikleriyle sevilen nane çayı da en şifalı bitki çaylarından biridir. Ancak, özellikle aşırı miktarda tüketildiğinde bazı riskleri beraberinde getirir. Nane çayı genellikle ölçülü tüketildiğinde güvenli olsa da, daha büyük miktarlarda tahriş edici ve hatta toksik olabilir.

Nanenin aktif bileşeni olan mentol, biyolojik ısıtma ve soğutma sistemlerimzi etkiler ve bozar. Küçük miktarlarda, bu soğutma etkisi hoş ve canlandırıcıdır, ancak aşırı miktarda alındığında rahatsızlığa yol açabilir.

Ayrıca nane çayının aşırı tüketimi, reflü hastalığı olan kişilerde potansiyel olarak mide ekşimesi, hazımsızlık veya semptomların kötüleşmesine neden olabilir. Bazı durumlarda, aşırı mentol tüketimi baş ağrıları, bulanık görme ve hatta sinir sistemi bozuklukları ile ilişkilendirilmiştir.

Narin'in son görüntüleri ortaya çıktı! Narin Güran cinayetinde 3 dakika sırrı... Tarla ortasındaki tabut ve çelenk tedirgin etti Gaziantep’teki aile katliamında korkunç iddia Bu bitki çaylarını ağzınıza sürmeyin Güllü Erhan 140 kilodan 85 kiloya düştü