Faydalı sanıyorduk zararı varmış: Bu bitki çaylarını ağzınıza sürmeyin

Bitki çayları, içerdiği güçlü özellikler nedeniyle sağlığımıza bir dizi yarar sunan en şifalı doğal kaynaklardır. Çeşit çeşit bitki çaylarının her biri, sağlığımız için çok güçlü faydalar sağlar. Ancak herkesin severek ve sıklıkla tükettiği bu bitki çayları, birtakım zararlı etkileri beraberinde getirerek sağlığımızı riske atar. İşte sağlığa zararlı olabilecek bitki çayları

MEYAN KÖKÜ ÇAYI

Meyan kökü çayı, kendine özgü aroması ve potansiyel sağlık yararları nedeniyle bilinen şifalı çaylardan biridir. Ancak meyan kökünün potansiyel sağlık risklerinden kaçınmak için, ölçülü bir şekilde içmek önemlidir.

Meyan kökünün dikkat çekici risklerinden biri, glisirizin nedeniyle kan basıncını yükseltme potansiyelidir. Meyan kökü çayının aşırı tüketimi hipertansiyona yol açabilir ve bu da ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Glisirizin alımınızı günlük 100 miligramdan azla sınırlamanız önerilir.

Ayrıca meyan kökü çayı fazla tüketildiğinde, vücutta düşük potasyum seviyeleriyle karakterize bir durum olan hipokalemiye neden olabilir . Bu, kas zayıflığına, düzensiz kalp ritimlerine ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir. 

Narin Güran cinayetinde 3 dakika sırrı... Tarla ortasındaki tabut ve çelenk tedirgin etti Güllü Erhan 140 kilodan 85 kiloya düştü Gaziantep’teki aile katliamında korkunç iddia Bu bitki çaylarını ağzınıza sürmeyin Bahar Candan: Ablam sevgilimle ilişki yaşıyor