Emeklilik sistemi sil baştan değişiyor. Prime göre maaş geliyor. Devlet emeklilere; kira, yakıt, gıda ve ulaşım yardımı yapacak! İşte aranan şartlar...

KIDEM TAZMİNATI VEYA MAAŞ İMKANI

Mevcut çalışanlar içinse tamamlayıcı emeklilik sistemi genişletilecek. Otomatik Katılım Sistemi yeniden gözden geçirilecek. Bu sistem, işverenlerin de katkısı ile ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşecek. Tamamlayıcı emeklilik; 2017 yılından bu yana uygulanan ve işverenlerin, çalışanlarını, zorunlu olarak bireysel emeklilik sistemine dahil ettiği Otomatik Katılım Sistemi üzerine kurgulanacak. Tamamlayıcı emeklilik başladığında Otomatik Katılım Sistemi artık olmayacak. Tamamlayıcı emeklilik sistemini emeklilik şirketleri yürütecek. Çalışan emekliliği geldiğinde sosyal güvenlik kapsamında işvereninden kıdem tazminatını, devletten de emekli maaşını alacak. Ayrıca bir de tamamlayıcı emeklilik sisteminden emekli olup, birikimlerini elde etme veya maaş hakkı kazanacak.

Taklit-tağşiş ürünler listesi güncellendi Narin Güran cinayetinde kritik gelişme Emeklilik sistemi sil baştan değişiyor Emekli maaşının iki katı! 8 yaşında asılı bulunan çocuğun dosyası kapatıldı Burcunuza göre hangi ülkede yaşamalısınız?