Emeklilik sistemi sil baştan değişiyor. Prime göre maaş geliyor. Devlet emeklilere; kira, yakıt, gıda ve ulaşım yardımı yapacak! İşte aranan şartlar...

PRİM ÖDEME ŞEKLİ DEĞİŞİYOR

Yeni sistemde sigorta prim günü ve prim ödeme şekilleri değişecek. Yeni sistemin devreye alınmasıyla kadınlarda 60, erkeklerde 65 yaşta emekli olma zorunlu hale getirilecek. Yalnız bu zorunluluk yasa yürürlüğe girdiği tarihten sonra sigorta başlangıcı yapılanları kapsayacak. Yani çoğunluğu 2000 ve sonrasında dünyaya gelenler, bu emeklilik sistemine tabi olacak. Emeklilik sistemindeki bir diğer değişiklikse herkesin ödediği prim gün sayısına göre maaş alması olacak. Prim gün sayısı esasının uygulanmasına bağlı olarak, yeni dönemde emekli olan sigortalıların hayatından kök emekli aylığı ve taban emekli aylığı gibi kavramları da ortadan kalkacak.

Taklit-tağşiş ürünler listesi güncellendi Narin Güran cinayetinde kritik gelişme Emeklilik sistemi sil baştan değişiyor Emekli maaşının iki katı! 8 yaşında asılı bulunan çocuğun dosyası kapatıldı Burcunuza göre hangi ülkede yaşamalısınız?