Emeklilik sistemi sil baştan değişiyor. Prime göre maaş geliyor. Devlet emeklilere; kira, yakıt, gıda ve ulaşım yardımı yapacak! İşte aranan şartlar...

Emeklilikte en düşük emekli aylığı uygulaması kaldırılacak, tüm emekliler ödedikleri primlere göre emekli maaşı alacak. Devlet emeklilere kira, yakıt, gıda ve ulaşım gibi yardımlar sağlayacak. Bu yardımlar için bazı şartlar aranacak. Emeklilik yaşları da değişecek. Hem kadınlar da hem de erkekler de emeklilik yaşı artırılacak. Çalışan emeklilere de kötü haber geldi. İşte detaylar...

Emeklilik sisteminde kalıcı değişikliklerin hayata geçirilmesini öngören değişiklikler 2024 yılı bitmeden devreye alınacak. Sosyal güvenlik sisteminin mali sürdürülebilirliğinin sağlanması için yeni sigorta başlangıcı yapılanların makul bir yaşa kadar çalışması zorunlu olacak.

Tamamlayıcı emeklilik sistemi gelecek. Emekli aylıkları da sigorta prim günü esasına dayalı olduğu için en düşük emekli aylığı ve kök aylık gibi kavramlar olmayacak. Ekonomi yönetiminin bir süredir üzerinde çalıştığı yeni emeklilik sistemi ve tamamlayıcı emeklilik modeli yasama yılı tamamlanmadan Meclis gündemine gelecek. Paketle, yeni sigorta başlangıcı yapılan çalışanların ileriye dönük hakları belirlenecek. Aynı zamanda mevcut emeklilerin sorunlarına da yönelik çözüm önerileri getirilmesi bekleniyor.

Taklit-tağşiş ürünler listesi güncellendi Narin Güran cinayetinde kritik gelişme Balgamı ciğerden söküp atan doğal formül Emeklilik sistemi sil baştan değişiyor Konya'da 5.5 Büyüklüğünde Deprem! Burcunuza göre hangi ülkede yaşamalısınız?