Durum hikayesinin öncüsü Anton Çehov kimdir? Anton Çehov kitapları neler?

Rus edebiyatının önemli yazarlarından Anton Çehov, oyun ve kısa öyküleri ile tanınmaktadır. Tam ismi Anton Pavloviç Çehov olan yazar, edebi kariyerinin çoğunda top doktoru olarak görev yaptı. Öldüğünde ardında, Martı, Vanya Dayı, Üç KIzkardeş gibi ünlü tiyatro oyunlarının yanında Altıncı Koğuş ve 38 hikayenin bir araya getirdiği Yeni Bulunmuş Hikayeler isimli kitaplarını bıraktı. Çehov, günümüzde durum hikayesinin öncüsü sayılıyor. Peki, Anton Çehov kimdir? Anton Çehov kitapları neler?

Rus hikaye yazarı Anton Çehov; Tolstoy, Dostoyevski, Gogol, Puşkin gibi dünyaca ünlü yazarlarından etkinlendi. Kendisi de bu yazarlar gibi unutulmaz, efsane yazarlar arasına girdi. Özellikle yazdığı tiyatro oyunları ile tanınan Çehov, ilk başta sadece maddi kazanç için yazılar yazdı. Ancak zamanla sanatsal hırsları arttı ve modern kısa öykünün evrimini etkileyen yenilikler yaptı. Realizm akımının önemli isimlerin Anton Çehov, 1888 yılında Puşkin Ödülü'nü kazandı. Mayıs 1904'te ise tüberküloza yenik düştü ve hayatını kaybetti. Peki, Durum hikayesinin öncüsü Anton Çehov kimdir? Anton Çehov kitapları neler?

Taklit-tağşiş ürünler listesi güncellendi Narin Güran cinayetinde kritik gelişme Balgamı ciğerden söküp atan doğal formül Emeklilik sistemi sil baştan değişiyor Konya'da 5.5 Büyüklüğünde Deprem! Burcunuza göre hangi ülkede yaşamalısınız?