Dışkıdaki bu belirtiye dikkat: Bağırsak kanserinin habercisi olabilir

Bağırsak kanserinin belirtileri

Bağırsak kanseri, pek çok belirtiyle kendini belirtir. Ancak en yaygın belirtisi, dışkıdaki değişikliklerdir. Öncelikle dışkılama sıklığındaki herhangi bir değişiklik, önemlidir. Daha sık veya daha az sıklıkta dışkılıyor olabilirsiniz.

Ayrıca dışkı, gevşek ve sulu olabilir ve normalden daha sık tuvalete gitmeniz gerekebilir. Ya da dışkınız sert, kuru ve çıkarılması zor olabilir. Kabızlığınız varsa, tuvalete gittiğinizde ağrı hissedebilir veya çıkaramadığınız dışkının hala orada olduğunu hissedebilirsiniz.

Bununla birlikte en önemli belirti, dışkıda kandır. Parlak kırmızı kan, şişmiş kan damarlarından (hemoroid veya basur) veya kanserli olmayan büyümelerden (polipler) gelebilir.

Ayrıca bu kanamalar, bağırsak kanserinden de kaynaklanabilir. Koyu kırmızı veya siyah kan, bağırsağınızdan veya midenizden gelebilir.

Aynı zamanda karnınıza ağrı ya da yumru da olabilir. Bu da bağırsak kanserinin bir belirtisidir. Ayrıca kendinizi her zaman çok yorgun hissediyor ve nedenini bilmiyorsanız da mutlaka bir uzmana görünmelisiniz.

Narin Güran cinayeti dilekçe hamlesi Bebekleri öldüren çete olayında yeni gelişme! Umut Akyürek'in madde bağımlısı kızından paylaşım Asgari ücrette masadaki ilk rakam belli oldu Bu besinler tansiyon hapı kadar etkiliymiş Esra Erol'da cinayet itirafı kan dondurdu!