Dilan Polat tahliye olduktan sonra ilk kez konuştu: Bizi etkileşime kurban ettiler

POLAT'IN AVUKATI SEVİNÇ HOROZ: YENİDEN TUTUKLAMA OLACAĞINI SANMIYORUM

Vergi kaçırma ve kara para aklama gibi ciddi iddialar varken, Engin-Dilan Polat çiftinin tahliyesi çok tartışıldı kamuoyunda. Siz bu tartışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?

'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarından açılan davada; Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 908 sayfalık aklama suçu inceleme raporunda; Dilan Polat Şirketler Grubu'nun klasik bir aile şirketi olduğu, suç işlemek saikiyle bir araya gelmiş bir organizasyon hüviyetinde olmadığının görüldüğünün altı çizildi.

Aynı raporda; grubun kozmetik ürün satışlarının büyük bir bölümünü Trendyol ve kredi kartı tahsilatları İYZİCO ile dilanpolat app uygulaması üzerinden gerçekleştirdiği ve satışların gerçek olmadığı ya da fiktif işlemler olduğu yönünde bir veriye ulaşılamadığı, anılan kişilerin, yasal bahis/ kumar siteleri, kripto borsa şirketleri ve ödeme aracı/epara kuruluşları nezdinde, ciddi şüphe uyandıran, çok yoğun iletişim kurulan ya da kaynak aktarımı mahiyetinde olan işlemlerinin ve tenkidi gerektirir bir hususun bulunmadığı, sahip olunan varlıkların genel değerlendirmesinde de 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' bakımından suç teşkil eden bir husus bulunmadığı açık şekilde belirtilmektedir.

Burada üzerinde durulması gereken, geleneksel ve sosyal medyada masumiyet karinesinin ihlal edilmiş olmasıdır. Adeta habere ilişkin sansasyonel etki kullanılarak, kamu önünde soruşturmaya konu olan ifadeler yanlış bir algı yaratmış ve tepkilere neden olmuştur.

Hiçbir kuralın olmadığı sosyal medya mecralarının, reyting ve etkileşim arzusuyla büyük bir operasyon aygıtına dönüşmesi bizi bu durumla karşı karşıya bırakmıştır. Adalet etkileşim avcılığına kurban edilmiştir.

Narin Güran'ın Katili Sürpriz İsim Çıktı Narin Güran cinayetinde diş izi raporu çıktı Narin Güran soruşturması genişletildi! Kendimle çok hesaplaştım, yüzleştim, hatalarım var Bir nişan daha yapınca sosyal medya karıştı Kocasını başka bir kadınla böyle bastı