Canlı Yayında Yeni Asgari Ücret Rakamını Duyurdu. Yeni Asgari Ücrette (2025 Yılı) Üç Rakam Öne Çıktı

Aralık ayında asgari ücret tespit komisyonu toplanacak. Bu komisyonda hangi başlıklar baz alınarak artış yapılacak? Yüzde 40 beklenti var fakat bu beklenti doğru mu? 

Sosyal Güvenlik Müşaviri Murat Bal tv100 canlı yayınında asgari ücret rakamlarıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı ve ocaktaki maaş zammının ne kadar olacağını duyurdu. 

“Asgari ücret, işçi ve işverenin masada olduğu ve devletin moderatörlük yaptığı bir komisyon tarafından belirleniyor. Genelde devlet hangi tarafta olmak isterse o tarafa yönelik olarak asgari ücret belirleniyor. İşçi kesimi genelde daha yüksek asgari ücret istiyor, işveren tarafı daha düşük istiyor. Devlet ise politikaları gereği o sene hangisi uygunsa o tarafa tavır alıyor.” diyerek asgari ücretin nasıl belirlendiğini aktaran Murat Bal, ocak 2025 ile ilgili oran verdi.

Alp Kavasoğlu hayatını kaybetti Narin Güran cinayetinde HTS raporu ortaya çıktı Gram altın için 4500 TL tahmini! Yeni Asgari Ücrette Üç Rakam Öne Çıktı Emine Erdoğan'dan çeyiz defilesi Bir İlk. Elazığ'da Vatandaşın Tarlasından Çıktı