Bu yemekleri sakın döküm tavada pişirmeyin: Bilmeden sağlığımızla oynuyormuşuz

Bu yemekleri döküm tavada pişirmeyin

Döküm tava, mutfakta en sık kullanılan eşyalardan biridir. Bu nedenle pek çok ürün, döküm tavada pişirilir. Ancak döküm tavada pişirilmemesi gereken besinlerin başında, domates gelir. Domatesin asitliği demirle reaksiyona girerek kabızlık ve gaz sorunlarına neden olur.

Döküm tavada pişirilmemesi gereken besinlerden biri de patlıcandır. Patlıcan da tıpkı domates gibi asidiktir. Demirle reaksiyona girer ve sindirim sorunlarını tetikler.

Döküm tavada pişirilmemesi gereken besinler arasında balık da bulunur. Döküm tavada pişirilen balığın lezzeti değişir ve balık derisi tavaya yapışabilir.

Bu, tavanın kaplamasını da bozar. Ispanak da döküm tavada pişirilmemesi gerekenler arasında yer alan besinlerden biridir. Ispanak oksalik asit içerir ve demirle reaksiyona girerek ıspanağın rengini ve tadını bozar. Bu besinleri pişirmek ve tüketmek oldukça zararlıdır. 

Semih Çelik'in babasının ifadesi ortaya çıktı Narin'in DNA örnekleri eşleşti Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Geleceğini Açıkladılar Kel yapan şampuanlar belli oldu Bankalarda Kiralık Kasa Ücretleri Ne Kadar? Durmadan Hapşıran Kadından Yeni Haber