Bu besinler tansiyon hapı kadar etkiliymiş: Yüksek tansiyonu tak diye düşürüyor sofranızdan eksik etmeyin

ISPANAK

Ispanak, sağlığımıza en faydalı yeşil yapraklı sebzelerden biridir. Ispanak; kan basıncını düzenlemeye ve düşürmeye yardımcı olan potasyum, magnezyum ve folat gibi hayati minerallere sahip bir sebzedir.

Ispanaktaki yüksek potasyum seviyeleri kan damarlarını gevşetir ve kan basıncını düşürür. Potasyum ayrıca böbreklerinizin fazla sodyumdan kurtulmasına yardımcı olur. Yüksek tansiyon ve fazla sodyum kalp hastalığına, felce ve böbrek hasarına yol açabilir.

Ispanakta magnezyum ve B vitamini olan folat yüksektir. Bu besinler kan basıncını düşüren bir molekül olan nitrik oksit üretmenize yardımcı olur. Ispanak ayrıca nitrat açısından zengindir ve bu, kan damarlarını genişletir. Bir araştırma, ıspanak yedikten beş saat sonrasına kadar daha düşük kan basıncına sahip olduğunu buldu.

Narin Güran cinayeti dilekçe hamlesi Bebekleri öldüren çete olayında yeni gelişme! Asgari ücrette masadaki ilk rakam belli oldu Umut Akyürek'in madde bağımlısı kızından paylaşım Bu besinler tansiyon hapı kadar etkiliymiş Esra Erol'da cinayet itirafı kan dondurdu!