Bebekleri öldüren çete olayında yeni gelişme! İsmi geçen 19 hastane ortaya çıktı

BAKANLIK MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı da müfettiş görevlendirdi. Bebek ölümleriyle ilgili aralarında uzman neotologlardan oluşan heyet bir rapor hazırladı. Raporda, şu tespitlere yer verildi:

"Hastanelerde tıbbi imkansızlıklar, erken teşhis ve tedavi olmaması, birebir yakın hekim kontrolü olmaması, gerekli tetkik ve tahlillerin yapılmaması, hayati öneme sahip ilaçların kesilmesi, 3. düzey olmamasına rağmen 3. düzey hasta kabulü yapılması, doktorların hastaların klinik takip ve tedavisini üstlenmedikleri, ölüm sebeplerinin doktorlar tarafından ört bas edildiği, TPN sıvısı içerisine lipit multivitamin, fosfor ve magnezyum destekleri verilmemesi sonucu yeterli enerji protein desteği alamadığı için hastaların malmütrisyona (beslenme bozukluğu) sebep olunduğu, bebeğin kalbi düşmesine rağmen adrenalin kullanılmaması, hastaların uzun süre yatışı yapılıp uygun merkezlere sevk edilmemesi, ilaç hazırlanması ve saklanmasında ihmal gösterilmesi, hastalara protein ve lipit desteği yapılmaması, gerekli ilaçların uygun şekilde verilmemesi, uygun şekil ve süre canlandırma desteği uygulanmaması, sahte hasta dosyası düzenlenmesi, HASTAYA PASİF ÖTENAZİ UYGULANMASI, (Türkiye'de aktif ve pasif ötenazi uygulanmamaktadır. Kalp atımı tespit edilen her yeni doğan uygun canlandırma ve tedavileri alma hakkına sahiptir.) hastalara TPN sıvısı verilmediği, aylarca hastanelerin doktorsuz olarak çalıştırıldığı, bebek beslenmelerinin uygun olarak yapılmadığı, hekimin yerini hemşirelerin alarak tanı ve tedavi yönettiği, yüzde 90 yenidoğan bebeğin hayat haklarının ellerinden alındığı."


Bebekleri öldüren çete olayında yeni gelişme! Deprem haritası güncellendi: 485 diri fay hattı... Eski halinden eser kalmadı: Hayranlarını kahretti Kerem Bürsin hem yazdı hem de oynadı! Ekim ayının en şifalı meyvesi belli oldu Doğmamış bebeği annesinin karnından çaldı