Banyoda herkes aynı hatayı yapıyor: Duş alırken sakın bunları yapmayın

Duş alırken sakın bunları yapmayın

Duş alırken herkes tarafından yapılan bazı hatalar vardır. Bunların en başında, sıcak suyla duş almak gelir. Sıcak su vücudunuzun doğal yağını kaybetmesine neden olur. Bu da cildinizin donuk, kuru ve kaşıntılı olmasına yol açar. Ilık suyla duş almak, daha doğru bir tercihtir.

Öte yandan banyo liflerinin sık sık değiştirilmemesi, banyoda en sık yapılan hatalar arasında yer alır. Lifi, suyla seyreltilmiş çamaşır suyuna 5 dakika batırıp iyice durulayarak haftada bir temizlemelisiniz.

Ayrıca lifi duşta saklamak yerine, daha hızlı kuruyacağı serin bir yere asmak daha güvenlidir. Doğal bir lifi en az 3 ila 4 haftada bir, plastik bir lifi ise 2 ayda bir değiştirmelisiniz.

Duş başlıkları, tam bir bakteri yuvasıdır. Bu nedenle düzenli olarak duş başlıklarını temizlemelisiniz. Düzenli olarak yıkanmayan havlu ve bornozlarda bakteriler birikir.

Bu nedenle düzenli olarak havlu ve bornozları yıkamayı ihmal etmemelisiniz. Ayrıca günde 2 veya 3 kez duş almak, sakıncalıdır. Bu, ciltteki doğal yağ ve bakterileri yok edeceğinden, gün içerisinde çok sık banyo yapmamaya özen gösterin.

Ekim ayı bitmeden zengin olacaklar Banyoda herkes aynı hatayı yapıyor Tahinin zararı ortaya çıktı Otomobillerdeki o camın sırrı ortaya çıktı Portakal kabuklarını atmayın kaynatıp için Şişedeki suların sağlıklı olduğu nasıl belli olur?