Bahçeli'nin Öcalan çıkışında kim, ne dedi? 'Bir ‘rütbe takıp Paşa yapalım’ dememiş' diyen de var destek veren de... AK Partili isimden bomba sözler

AK PARTİ'DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

Eski AK Parti MYK üyesi Mücahit Birinci, "Sayın Bahçeli'den işittiklerimizi, Özgür Özel'den falan işitseydik, ince kıyıma başlamıştık" dedi.

AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu Üyesi Orhan Miroğlu, ""Sayın Bahçeli’nin grupta yaptığı çağrıyı, Türkiye’ye ve kardeşliğe duyduğum inanç ve güvenin bir gereği olarak yürekten destekliyor ve bu tarihi adımı atmak suretiyle 1071’i ve sonrasını en güçlü biçimde hatırlatan Sayın Devlet Bahçeli’ye şükran ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

AK Partili Mehmet Metiner, "MHP’nin bilge lideri Sn. Bahçeli’nin açıklamaları demokratik çözüm odaklı tarihi önemde açıklamalardır. Bilge liderin çağrısıyla yeni bir siyasal alan açılmıştır. Bir oyun bozulmuş bir oyun kurulmuştur. Ülkesini seven herkes Bahçeli’nin söylediklerinin arkasında durmalıdır. Biz Türkiye Kürtlerinin sesi olalım ve demokratik çözüm siyasetine öncülük edelim diye kurduğumuz Demokrasi ve Birlik Derneği olarak Sn. Bahçeli’nin açıklamalarının tam arkasında durduğumuzu önemle duyurmayı tarihi bir görev addediyoruz. Demokrasi ve Birlik Derneği’nin genel başkanı olarak Sn. Bahçeli’yi yürekten kutluyorum. Bilsinler ki yalnız değildirler, bu ülkenin Kürtleri olarak hepimiz o açıklamalarının arkasındayız. Bahçeli bilgeliğiyle bir oyun bozuyor. Ama bizim içimizdekilerden bazıları bunun farkında ve bilincinde olmadığı için oyuna gelen ters cevaplar döşeniyor. Bahçeli’ninki müthiş bir siyasal akıl. Hem oyun bozucu hem oyun kurucu. Göreceksiniz asıl kimlerin karşı çıktığını." dedi.

TUSAŞ'a saldırı; olay yerinden ilk fotoğraflar... Narin Güran soruşturmasında büyük tehlike! Gazeteler Bahçeli'nin çağrısını nasıl gördü? Selahattin Demirtaş 22 Yıl Cezaevinde Kalacak! Burcuna göre hangi değerli taş olduğun belli oldu İzlemesi zor, sarsıcı bir sinema şöleni...