Bahçeli'nin Öcalan çıkışında kim, ne dedi? 'Bir ‘rütbe takıp Paşa yapalım’ dememiş' diyen de var destek veren de... AK Partili isimden bomba sözler

CUMHUR İTTİFAKI BİLEŞENİ BBP'DEN İTİRAZ

BBP'den "Yeni bir 'Çözüm Süreci'ne, birincisine nasıl şiddetle karşı çıktıysak, yine itiraz ederiz." açıklaması geldi.

BBP paylaşımına partinin genel başkanı Mustafa Destici'nin çözüm sürecine dair videosunu da ekledi.

Videoda Destici özetle şu ifadeleri kullandı:

-Türkiye'nin terörle mücadelesi 40 yıldan fazla bir süredir devam ediyor. Hepimiz isteriz ki elbette ki terör bitsin, silahlar bırakılsın... Birlik beraberlik sağlansın.

-Ama karşımızdaki terör örgütü kendi ortağı çıkardıkları bir durum değil ki. Emperyalistlerin kurdurduğu, desteklediği, büyüttüğü ve 40 yıldan beri Türkiye'ye saldırttığı bir terör örgütüyle karşı karşıyayız.

-Uzlaşma, çözüm süreci, helalleşme bunların kimin adına yapacağız? Binlerce şehidimiz var. Şehitlerimizin ailelerine sorduk mu?" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan sosyal medyadan Bahçeli'ye tepki gösterdi. Öcalan'ın Kürtleri temsil etmediğini, muhataplık için siyasi partileri ve STK'leri işaret eden Erbakan, "Şehitlerimizin kanlarıyla vatan yaptığımız bu topraklarda, teröre asla taviz verilmeyecek, milletimizin birlik ve beraberliği daima korunacaktır" dedi.

Erbakan şunları söyledi:

Devlet Bahçeli’nin, terörist başı Abdullah Öcalan’ın İstiklal Harbimizi yürütmüş olan TBMM’de konuşmasına yönelik teklifi, milletimizin terörle mücadelesine ve şehitlerimizin aziz hatırasına ağır bir darbedir. Böyle bir şey teklif değil, tahayyül dahi edilemez.

Eğer bir muhatap aranıyorsa, Kürt halkının temsilcisi terörist elebaşı değil; siyasi partiler, STK’lar, kanaat önderleri ve bölgedeki vatandaşlarımızdır.

Şehitlerimizin kanlarıyla vatan yaptığımız bu topraklarda, teröre asla taviz verilmeyecek, milletimizin birlik ve beraberliği daima korunacaktır.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise şu açıklamayı yaptı:

Bir ‘rütbe takıp Paşa yapalım’ dememiş Sn. Bahçeli!

PKK ve lideri Öcalan’a alan tanıyarak milyonlarca vatandaşımızı ‘Etnik Bölücü’ siyasetin etki sahasına itmekle netice alınmaz!!!

Egemen bir devlet olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kendi vatandaşlarıyla ne Kandil, ne İmralı ne de Avrupa Başkentleri üzerinden konuşmaz!!!

Narin Güran soruşturmasında büyük tehlike! TUSAŞ'a saldırı; olay yerinden ilk fotoğraflar... Gazeteler Bahçeli'nin çağrısını nasıl gördü? Selahattin Demirtaş 22 Yıl Cezaevinde Kalacak! Burcuna göre hangi değerli taş olduğun belli oldu İzlemesi zor, sarsıcı bir sinema şöleni...