Abdullah Öcalan'ın istekleri belli oldu! Selahattin Demirtaş detayı... Öcalan'ın Meclis'e ne zaman geleceğini açıkladı

Zübeyir Aydar, Öcalan serbest bırakılmadan sürecin hiçbir şekilde başlamayacağını söyledi. Bu sözleri nasıl yorumluyorsunuz? Sizce bu yerinde bir öneri mi?

Ben Remzi Kartal veya Zübeyir Aydar'ın açıklamalarını PKK örgütlenmesinin Apocu ruhu açısından asla değerlendirmeye almam. Bu benim şahsi görüşüm olabilir. Tekrar ediyorum. Remzi Kartal'ın ilk tepkisi Bahçeli'nin açıklamasına ‘bu bir tuzaktır’ dedi. Ne oldu? Tuzak olmadığı dünkü açıklamasında PKK ya da örgüt neyse ilan etti. Bu ciddi bir süreçtir, ciddi bir hamledir ve Cumhuriyet tarihinde ilk olacak kadar ciddi bir hamledir. Bu tür çatışmalar, bu tür parazitler - Aydar veya Remzi Kartal- çünkü bunlar hala CHP'li. Ruhen hala CHP'lidirler. Yani Kemalist odakların çemberini aşmış değiller. Yani öyle Kongre Gel sorumlusu olmak gerçekleri değiştirmiyor. Parmaksız Zeki mi deniyordu?

- Şemdin Sakık mı?

Evet. Şemdin Sakık’a ‘dağların kralı’ deniyordu. Ne olduğu ortaya çıktı. Bu örgütün içine sızmış özellikle 2005 yılından bu yana Öcalan üzerinden devletin ve hükümetin girişimlerde bulunduğu ilk Emre Taner’in ziyaretiyle başlayan ve “seni başkan yaptırmayacağız” 2015'te biten tecrübelerimizden anlıyoruz ki, bu örgüt bu hareket bir ruhtur. Örgütsel mekanizmaların ötesinde. Bu konuda çok veri var elimizde. Ama Şemdin Sakık örneğini unutmayalım. Herkes biraz hafızasını tazelesin.

Abdullah Öcalan'ın istekleri belli oldu! Bakım evindeki görüntüsü yürekleri sızlattı! İstanbullular için korkutan kar uyarısı Yeni Asgari Ücret İçin Çok Net Rakam Verdi Burcuna göre hangi çiçek olduğun belli oldu Kamuya binlerce memur alımı yapılacak