Abdullah Öcalan'ın istekleri belli oldu! Selahattin Demirtaş detayı... Öcalan'ın Meclis'e ne zaman geleceğini açıkladı

Ali Kemal Özcan, 23 Haziran İBB seçimleri öncesi İmralı'da PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ı ziyaret etmiş, Öcalan'ın mektubunu getirmişti. Öcalan o seçim için HDP seçmenine tarafsızlık çağrısı yapmıştı. Özcan bu sefer yeni süreçle ilgili konuştu. Öcalan'ın kendisine söylediğini iddia ettiği sözleri aktardı. Öcalan'ın istekleri de ortaya çıktı. Selahattin Demirtaş için de çarpıcı sözler sarf etti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın HDP’ye 23 Haziran İBB seçimlerinde tarafsız kalma çağrısı yaptığı bir mektubu İmralı'dan getiren Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Özcan yeni süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Öcalan ile arasında geçen konuşmaları aktardı.

Özcan; sürecin ciddi olduğunun tartışmasız olduğunu belirterek, TUSAŞ'a yönelik saldırıyı Şemdin Sakık'ın yaptığı 33 asker vakasına benzetti ve PKK'nın üstlenmesine rağmen "derin odakları" işaret etti. Özcan; "O gün Şemdin Sakık üzerinden eylem yapabilen derin odaklar, hücreler, bugün de başka odaklar, başka hücreler üzerinden yapabilirler" dedi. Özcan; Selahattin Demirtaş'a da sert eleştiriler yöneltti. Öcalan'ın devletten istekleri de ortaya çıktı.

Özcan bu sürecin “ikinci bir çözüm süreci” değil bin yıllık Kürt-Türk ittifakının dördüncü kez ete kemiğe bürünmesi olarak tanımladı. Ali Kemal Özcan, bu sürecin muhatabının da Abdullah Öcalan olduğunu bizzat Devlet Bahçeli’nin ilan ettiğini sözlerine ekledi. İşte Özcan'a Rudaw'ın yönelttiği sorular ve Özcan'ın verdiği yanıtlar...

Abdullah Öcalan'ın istekleri belli oldu! Eda Taşpınar'ın kıyafeti şoke etti! Bakım evindeki görüntüsü yürekleri sızlattı! Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye yeni Öcalan yanıtı İstanbullular için korkutan kar uyarısı Sapasağlam girdiği hastaneden cenazesi çıktı