12 Eylül darbesi nedir, saat kaçta oldu? 12 Eylül 1980 askeri darbesi kaç gün sürdü, kime yapıldı?

12 Eylül 1980 askeri darbesinin üzerinden bugün tam 44 yıl geçti. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin emir komuta zinciri içinde gerçekleştirdiği bu darbe, Türkiye'nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçti. Bu darbe, ülkenin sosyal, ekonomik ve siyasi yapısında derin izler bıraktı. Darbenin ardından sıkı yönetim ilan edildi, siyasi parti ve sendikalar kapatıldı. 1982'de yeni bir anayasa kabul edildi. Peki, 12 Eylül darbesi nedir, saat kaçta oldu? 12 Eylül 1980 askeri darbesi kaç gün sürdü?

12 Eylül 1980 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde silahlı kuvvetlerin yönetime karşı gerçekleştirdiği son başarılı açık müdahale gerçekleşti. 12 Eylül askeri darbesine; sağ-sol çatışması, bölücülük, suikastlar, katliamlar, Cumhurbaşkanı seçim krizi, siyasi, sosyal ve ekonomik istikrarsızlık sebep gösterildi. Bugün, 12 Eylül askeri darbesinin üzerinden tam 43 yıl, 11 ay, 4 hafta ve 2 gün geçti.


Amca Salim Güran'dan flaş talep! Narin cinayetinde görüntüler ortaya çıktı TOKİ'den Yüzde 25 İndirim Kampanyası Serkan Keskin, sevgilisini gelinlikle görüp ağladı Piyangoyu Buldular. 1 Kilosu Bin Lira... Görenler gözlerine inanamıyor!