1 Kilosu Bin Lira Kapış Kapış Satılıyor. Hasat Başladı Rekor Üretim Alınca Herkese Tavsiye Etti

Nineden deden kalan araziyi değerlendiren Serin, 3 yıl önce diktiği fidelerden bu yıl yaklaşık 1 ton ürün elde ederek iyi bir verim aldı. Kilogram fiyatı 200 ile 250 TL arasında satılan aronyanın kurusunun kilogram fiyatının ise 800 ile bin TL arasında olduğu öğrenildi.

Bin 270 rakımda olduklarına dikkat çeken genç üretici Halil Serin, "Burası ebeden dededen kalma ata toprakları. Biz burayı üretime geçirdik. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle aronya dikmeye karar verdik ve başarılı olduk. Ürünümüzü 3 yıl önce diktik, bu yıl da hasat etmeye başladık. Şu ana kadar yaklaşık 1 ton civarında hasat ettik. İnsanların yeni öğrendiği bir ürün. İnsanlar tatmak için sipariş veriyor, biz de onlara yetiştirmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki sene 2 ton civarında verim bekliyoruz. Bu süreç içerisinde de meyvenin biraz daha tanınacağını düşünüyorum" dedi.

Amca Salim Güran'dan flaş talep! Narin cinayetinde görüntüler ortaya çıktı TOKİ'den Yüzde 25 İndirim Kampanyası Görenler gözlerine inanamıyor! Serkan Keskin, sevgilisini gelinlikle görüp ağladı Piyangoyu Buldular. 1 Kilosu Bin Lira...