1 kilosu 12 Bin TL'ye Satılıyor. Çeşmeli Üreticiler Yunanistan'ın Sakız Adasını Tahtından İndirecek!

İzmir Çeşme'de üreticiler bugünlerde Yunanistan'ın Sakız adasını tahtından indirecek hummalı bir çalışma içinde... Devletten de destek beklediklerini açıklıyorlar. Merakla beklenen sakız hasadı başlarken üreticiler, Yunanistan'ın Sakız Adası'ndan her yıl resmi olarak 12 ton sakız ithal edildiğini, yapılacak ağaçlandırma seferberliğiyle Türkiye'nin ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

Türkiye'nin en popüler tatil merkezlerinden İzmir Çeşme ilçesinde, merakla beklenen sakız hasadı başladı. Sakız üreticileri, ilçede şu sıralar hummalı bir şekilde hasada vakit ayırırken, asırlık ağaçlardan coğrafi işaretli sakızlar özenle toplanıyor.

Toplanan sakızlar, daha sonrada titizle temizlenerek kilogramı 12 bin TL'den satılıyor. Çeşme genelinde ortalama 100 kilogramı aşkın bir sakız toplanırken, mis gibi kokan sakızlar gıda, kozmetik gibi çok çeşitli alanlarda kullanılıyor.

Arka Sokaklar Murat Komiser'in son hali şaşırttı! Ahu Tuğba'nın cenazesi Türkiye'ye getiriliyor! İşte Cem Garipoğlu'nun Mezarının Son Hali Bu burçlara sahip olanlar yüzleri gülecek! Ölüp yeniden dirildiğini iddia etti gündem oldu! 1 kilosu 12 Bin TL'ye Satılıyor Yunanistan'a rakip