Dışarıdan satın aldıklarınızdan çok daha lezzetli: Közlenmiş kırmızı biber konservesi nasıl yapılır?

Tam mevsiminde közlenmiş kırmızı biber konservesini mutlaka deneyin. Hem çok lezzetli hem de bir o kadar pratik. İşte közlenmiş kırmızı biber konservesi için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Dışarıdan satın aldıklarınızdan çok daha lezzetli: Közlenmiş kırmızı biber konservesi nasıl yapılır?

Malzemeler

4 kg kırmızı biber

1 baş sarımsak

 Her bir kavanoz için;

1 çay kaşığı kaya tuzu

1 çimdik toz şeker

Yarım çay kaşığı limon tuzu

2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

İçme suyu 

Yapılışı;

İlk olarak yıkadığımız ve  içini temizlediğimiz 4 kilogram kırmızı biberi fırın tepsisine alalım.  Önceden ısıttığımız 240 derece fırında fanlı ayarda yaklaşık 25 dakika boyunca közlenmeye bırakalım.

Sürenin sonunda köz kırmızı biberleri bir tencereye aktarıp kapağını kapatarak bir süre bekletelim. Kırmızı biberlerimizin kabuklarını soyalım ve ayrı bir tabağa aktaralım.

Diğer taraftan 1 baş sarımsağı doğrayalım. Önceden sterilize ettiğimiz kavanozların içerisine yerleştirelim. Sarımsakların üzerine de köz biberlerimizi yerleştirelim.

Her bir kavanoza 1 çay kaşığı kadar kaya tuzu, 1 çimdik toz biber, yarım çay kaşığı şeker, yarım çay kaşığı limon tuzu ve 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi ekleyelim.

Son olarak içme suyunu da ilave ederek tamamlayalım.  Bir bıçak yardımıyla kavanozların kenarlarından hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.

Kapaklarını kapatmadan önce kavanozların ağız kısımlarını bir kağıt havluyla güzelce silelim. Daha sonra kapakları sıkıca kapatalım.

Kavanozları derin bir tencereye aldıktan sonra üzerlerine su ilave edelim.  Yaklaşık 20 dakika boyunca kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakabiliriz.

Oda sıcaklığına gelen kırmızı biber konservelerimiz artık hazır!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin