Zülfü Livaneli ''Rumi Suite- The Eternal Day'' eserinin dünya prömiyeri 26 Ekim akşamı Bremen'de

Zülfü Livaneli 26 Ekim akşamı Bremen'de Mevlana Celaleddin Rumi'nin İngilizce şiirleri üzerine bestelediği yeni eserinin dünya prömiyeri yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Zülfü Livaneli ''Rumi Suite- The Eternal Day'' eserinin dünya prömiyeri 26 Ekim akşamı Bremen'de

Zülfü Livaneli'nin Mevlana Celaleddin Rumi'nin İngilizce şiirleri üzerine bestelediği yeni eseri ''Rumi Suite- The Eternal Day'' (Sonsuz Gün) adlı müzik eseri, Bremen Radyosu'nun ünlü Sendesaal'de dünya prömiyeri yapıyor.



26 Ekim akşamı, Alman, Amerikalı ve Türk müzisyenler tarafından icra edilecek esere Alman basınında yoğun bir ilgi var. 1.5 saatlik süitin solisti ise Romy Camerun.



Mevlana, Rumi adıyla Amerika'da son on yılın en çok satan şairi. Madonna bile onun şiirinden klip yaptı. Yalnız bu şiirler Türkiye'de bilinen, dini motifli değil; aşk temalı şiirler. Zülfü Livaneli, iki yıldır bu şiirler üzerinde çalışıyor ve şiirlerin ruhuna uygun olarak, çağdaş, jazz formatında bir buçuk saatlik bir eser yazdı. ''Rumi Suite'' Bremen galasının ardından dünyanın birçok ülkesinde turne yapacak. Aslında eser ilk kez geçen yaz  İstanbul Jazz Festivali'nde sunulacaktı ama bazı sanatçıların programları dolayısıyla gerçekleşemedi. Bu yaz için görüşmeler sürüyor.

 



Eseri icra edenler, jazz alanında çok ünlü Amerikalı ve Alman müzisyenler. Neyzen olarak ise Burcu Karadağ katılıyor. Solist  siyahi jazz şarkıcısı Romy Camerun.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin