Zarrab'ın A Haber'deki açıklamaları delil oldu!

ABD’de tutuklu Reza Zarrab’ın A Haber'de yayınlanan 'Yaz Boz' programında yaptığı açıklamalar savcı Bharara tarafından delil olarak gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
Zarrab'ın A Haber'deki açıklamaları delil oldu!

ABD’de, İran’a yönelik yaptırımları ihlal ederek ABD’yi dolandırmak, bankacılık sahtekârlığı ve kara para aklama suçlamalarıyla yargılanan işadamı Reza Zarrab’ın avukatı Benjamin Brafman aracılığıyla Manhattan Bölge Mahkemesi’ne yaptığı kefalet başvurusuna, New York Güney Bölge Başsavcı Preet Bharara,  17 Aralık fezlekesini delil göstererek itiraz etti.



ZARRAB’IN DELİLİNİ ALEYHİNE KULLANDI



Bharara’nın itirazında, 17 Aralık fezlekesinin İngilizce çevirisi başta olmak üzere, Zarrab’ın 19 Nisan 2014 tarihinde A Haber’de yayınlanan ‘Yaz Boz’ isimli programda yaptığı açıklamalar, elektronik posta yazışmaları ve bir internet sitesinde TOGEM-DER’e yaptığı 5 milyon dolarlık bağışla ilgili haberi delil olarak sundu. Zarrab, kefalet başvurusunda aralarında TOGEM-DER’in de bulunduğu bazı vakıflara yaptığı bağışları mahkemeyi serbest bırakılmasına ikna etmek için sunmuştu. Başsavcı, mahkemeye yılda 720 bin dolar kazandığını beyan eden Zarrab’ın, ‘Yaz Boz’ isimli programda İran’a ABD ambargosu öncesi günde bir ton altın sattığını, İran’a yönelik 11 milyar dolarlık ihracattan sorumlu olduğunu söylediğini kaydetti. Bharara’nın Zarrab’ın gelir beyanına karşı mahkemeye sunduğu diğer deliller ise tutuklandığı sırada üzerinden çıkan cep telefonundaki külçe altınlar, altın kaplama tabanca, yat ve yüklü miktarda nakit para fotoğrafları oldu.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin