Yunan ve Makedon okurların Ahmet Ümit ilgisi!

Yazar Ahmet Ümit, Yunanistan ve Makedonya'daki okurlarıyla buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Yunan ve Makedon okurların Ahmet Ümit ilgisi!

Yazar Ahmet Ümit, Yunanistan’ın Aleksandropolis kenti ve Makedonya’nın başkenti Üsküp’te okurlarıyla buluştu.



Hem yazmakta olduğu yeni roman için araştırma yapmak, hem de Pro-za Balkan Edebiyat Festivali için Yunanistan ve Makedonya’ya giden Ahmet Ümit’e Yunan ve Makedon okurları büyük ilgi gösterdi. 



"Yunan ve Makedon okurların Ahmet Ümit ilgisi!" Galerisine Göz At



İlk olarak 17 Mayıs’ta Aleksandropolis Belediyesi’nin etkinliğe katılan yazar, Yunansitan’da yayınlanan altı romanı üzerine bir açık oturum düzenlendi. Yunan akademisyen Dr. Tanasis Kugulos’un yazar üzerine bir sunum yaptığı toplantıya katılım yoğun oldu. Toplantının sonunda Aleksandropolis Belediyesi Meclis Başkanı, ressam Theodoros Agr. Aglias, kendisinin yaptığı bir Beyoğlu resmini Ahmet Ümit’e hediye etti.



Üsküp’te ise Pro-za Balkan Edebiyat Festivali’nde konuşan Ahmet Ümit, Türkiye edebiyatını ve kendi romanlarını anlattı. Ayrıca Üsküp’teki Kiril ve Metodi Üniversitesi’nde Türkoloji bölümü öğrencileriyle buluşan yazarın Üsküp Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki konuşması ve imza töreni izdihama neden oldu. Makedonya Büyükelçisi Ömür Şölendil’in da katıldığı toplantıda yazarın Üsküp’lü okurları salona sığmayarak sokaklara taştı. Okurlarına saatlerce imza dağıtan yazarın son durağı Pro-za Balkan Edebiyat Festivali’nin kapanışı oldu. Kapanış gecesinde “İstanbul Hatırası” romanından bir bölüm okuyan Ahmet Ümit’e Makedon basını da büyük ilgi gösterdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin