Yılmaz Erdoğan 'Organize İşler 2' için tarih verdi!

Erdoğan, TEGV’li çocuklar yararına Türkiye’yi bir uçtan bir uca koşan Ahmet Uysal’a destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
Yılmaz Erdoğan 'Organize İşler 2' için tarih verdi!

Yılmaz Erdoğan, TEGV’li çocuklar yararına Türkiye’yi bir uçtan bir uca koşan Ahmet Uysal’a destek verdi. Türkiye’deki eğitim sisteminin köklü bir şekilde değişmesi gerektiğini savunan ünlü oyuncu, yeni projesi 'Organize İşler 2'yi de anlattı.



Serkan OCAK / HÜRRİYET



Organize İşler 2'ye seçimden sonra başlıyorum



EV ÖDEVİYLE ÇOCUKLARA SAHTEKÂRLIK YAPTIRILIYOR



Yılmaz Erdoğan, özellikle 8 saatlik bir eğitimin ardından öğrencilere ev ödevi verilmesini yanlış bulduğunu söyledi: “Bu öyle bir şey ki sıfırdan bir eğitim şurası lazım. Bir kere ödevler yalan. Çocuklara sahtekârlık yaptırılıyor. Çocuk 8 saat okulda zaten, neyse orada yapsın. Akşam da gelip eğlencesine baksın, topunu oynasın. Verilen ev ödevini kendisi yapmıyor ki, velisi yapıyor. ‘Kibrit çöpünden ev yapın’ diyorlar mesela.



Velisi bir yapıyor evi, zannedersin TOKİ. Şimdi o ödevi çocuğun kendisi mi yaptı?”



YOUTUBER’A 3.5 SAAT MATEMATİĞE 10 DAKİKA



Yılmaz Erdoğan eğitimden bahsederken konuyu oğlu Rodin’e getirdi. Ünlü oyuncu, “Sadece ödev yaparken sıkılıyor” diye anlattığı oğlu için şunları söyledi:



“Youtuber’lar çıktı şimdilerde. ‘Benim oğlan 3.5 saat seyrettiğine göre bir şey var bunlarda, geri kalmayayım, geri kafalı bir baba olmayayım’ diyorum. Bakıyorum, futbol oyunu oynayan biri var.



Bizimki de onu seyrediyor. Çok önemli tüyolar veriyormuş! 3.5 saat boyunca onu izlerken sıkılmayan benim çocuk, 10 dakika matematikte sıkılıyor. Futbola çok yetenekli ama...”



MESLEK SIRRI OLMAZ HERKES BİLDİĞİNİ ÖĞRETMELİ



“Bu eğitim sistemi hiçbir şekilde olmuyor ve olmayacak da” diyen Yılmaz Erdoğan, sistemle ilgili çözümünü şöyle açıkladı: “Bunu değiştirmezsek, bahsettiğimiz hiçbir problemi çözemeyeceğiz. Bu işi; politize etmekten vazgeçerek, doğru örneklerle, doğru uygulamayla, usta-çırak eğitimini de akademik hale getirerek çözebiliriz. Öğretmenler ustalaşmalı, ustalar öğretmenleşmeli. Birçok usta var, öğretmiyor ya da öğretemiyor. Öğretmek yeteneği de başka bir şey. Bu ikisinin birleştiği bir çözüm gerekiyor. Kim ne biliyorsa açıklamalı. ‘Meslek sırrı’ diye bir şey var, olmaz böyle bir şey. Çocuklara verdiğimiz şeyler sırlardır. Öğretmek budur.”



4 OCAK 2019’DA VİZYONDA OLACAK



Yılmaz Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin hemen ardından yeni filmi “Organize İşler 2”nin çekimlerine başlayacağını da açıkladı. Çekimlerin İstanbul-Fatih’te yapılacağını belirten Erdoğan, “Yıllardır İstanbul’dayım, ancak hâlâ bilmediğim yerleri var şehrin. Gördükçe çok şaşırıyorum.



Yeni filmi de böyle bir yerde çekeceğiz. Çekimler toplam 8 haftada tamamlanacak. Filmin gösterimi de 4 Ocak 2019’da olacak.”



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin