'Yılın Tiyatro Adamı' seçildi!

101. Yılını yaşayan İBB Şehir Tiyatroları, bu yıl ikincisi düzenlenen Anadolu Tiyatro Ödülleri'nde 2 Ödül'e layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol
'Yılın Tiyatro Adamı' seçildi!

Yılın Tiyatro Adamı ödülü’ne İBB Şehir Tiyatroları Sanat yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu layık görüldü. Yazıcıoğlu, 10 Aralık İnsan Hakları gününde ödül almaktan mutluluk duyduğunu belirtti.



100. Yılında Erhan Yazıcıoğlu’nun yönetiminde Şehir Tiyatroları, kuruluşundaki enerjiyi sahiplenerek önemli atılımlarda bulundu. Repertuar dünya tiyatro klasikleri ve yerli yazarlarımızın eserleri ile zenginleştirildi. Darülbedayi Atölyesi adı altında gençlere ücretsiz tiyatro eğitimi verilmeye başlandı ve bu atölye ilk mezunlarını verdi. Kurucusu Muhsin Ertuğrul’u anmak ve sanata bakışını tartışmak için sempozyumlar düzenlendi. Talat Halman başta olmak üzere birçok değerli isim için anma törenleri düzenlendi.



'Yılın Tiyatro Adamı' seçildi!Görev yaptığı ilk sezonda Şehir Tiyatroları 84 ödül alarak bir rekora imza atmıştı.



Gece’nin bir diğer önemli ödülü olan Emek Ödülü ise hayatını tiyatro sanatına adayan Zihni Göktay’a verildi. 1973 yılında Şehir Tiyatroları’na giren Zihni Göktay 75’in üzerinde oyunda rol almıştı. Lüküs Hayat müzikalinde 25 sene aralıksız sahneye çıkmıştı.



2. Anadolu Tiyatro Ödülleri 10 Aralık 2015 tarihinde Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin