Kitap dünyasının 'en iyileri' ödüllendi!

Dünya Kitap Dergisi'nin 24 yıldır verdiği gelenekselleşmiş ödüller, düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Google Haberlere Abone ol
Kitap dünyasının 'en iyileri' ödüllendi!

Yayın dünyasının belleği Dünya Kitap Dergisi'nin geleneksel “Yılın En İyileri” ödülleri sahiplerine sunuldu. Ödüle değer bulunan; Murat Meriç, Kasım Eğit ve Yadigar EğitTürkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Armağan Tunaboylu, Harun Candan, Feyzi Halıcı (adına Bahar Halıcı) ve Sofra Dergisi’nin Yayın Yönetmeni Esra Düzdağ, Pera Müzesi'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.



Edebiyat, yayın, sanat, iş ve medya dünyasının ünlü isimlerini buluşturan Dünya Kitap Dergisi Yayın Yönetmeni Faruk Şüyün’ün sunduğu tören, Ağaçkakan Yayınları'ndan çıkan “100 Şarkıda Memleket Tarihi” adlı yapıtı “Yılın Kitabı” seçilen Murat Meriç'in, konukları memleket tarihinde müzikli bir gezintiye çıkaran mini 45'lik dinletisiyle başladı. Dinletinin ardından, Murat Meriç'e ödülü, Seçici Kurul Başkanı Doğan Hızlan tarafından verildi.



Yılın Çeviri Ödülü”nün bu yılki sahipleriyse; Stefan Zweig'tan tercüme ettikleri, Can Yayınları'nın bastığı “Mary Stuart” kitabıyla Kasım Eğit ve Yadigar Eğit'ti. Jüri Üyesi Başar Başarır, kitabı coşkuyla okuduğunu belirterek ödülü Kasım ve Yadigar Eğit'e sundu.



Tören, “Yılın Yayınevi” ödülünün sahibini bulmasıyla devam etti. Ödüle, bu yıl 60. yaşını da kutlayan Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları lâyık görülmüştü. Seçici Kurul Üyesi Yekta Kopan ödülü, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Genel Müdürü Ahmet Salcan'a sundu.



2016'da “Yılın Telif Polisiye”siyse, Armağan Tunaboylu'nun Oğlak Yayınları'ndan çıkan “Karakol Cinayetleri” kitabı olarak belirlenmişti. Ödülü Armağan Tunaboylu'ya Jüri Üyesi Erol Üyepazarcı takdim etti.



Dünya Kitap, bu yıl polisiye alanında bir de “Teşvik Ödülü” verdi. Ödüle İletişim Yayınları’ndan “Yağmur Dinecek Kimse Bilmeyecek” kitabıyla lâyık görülen Harun Candan'a plaketini Jüri Üyesi Metin Celâl takdim etti.



“Yılın En İyi Gastronomi Kültürü Kitabı” Seçici Kurulu, bu yıl ödüle değer kitap bulamamıştı ama biri “Emek”, diğeri “Katkı Özel” olmak üzere iki ödül verdi. “Gastronomi Kültürü Emek Ödülü”nün sahibi Feyzi Halıcı, sağlık sorunları nedeniyle törene katılamazken, ödülü, Jüri Üyesi Osman Serim tarafından eşi Bahar Halıcı'ya takdim edildi. “Gastronomi Kültürü’ne Katkı Özel Ödülü”nün bu yılki sahibiyse Sofra Dergisi'ydi. Ödülü, derginin Yayın Yönetmeni Esra Düzdağ’a, Mutfak Dostları Derneği Başkanı Zeynep Kakınç sundu. Gastronomi ödüllerinin sahiplerini bulmasının ardından, Dünya Kitap “Yılın En İyileri” ödül töreni, düzenlenen bir kokteylle sona erdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin