Yeşilçam’ın emektarları için vefakar proje

2015 yılında kurulan Yeşilçam Sinema Emekçileri Vakfı, sinemanın emektarları için 'Yaşam Evi' kuracak.

Google Haberlere Abone ol
Yeşilçam’ın emektarları için vefakar proje

Bodrum Çamlık mahallesinde bulunan 5 bin metrekarelik arazide inşa edilecek proje, tüm dünyada örnekleri bulunan ‘Kuşaklararası Öğrenme Merkezi’ olarak faaliyet gösterecek ve içinde bir anaokulu da barındıracak. Ekim 2017’de temel atma töreninin gerçekleştirilmesi planlanan Yaşam Evi projesi, faaliyete geçmeden önce, YESEV Vakfı, 102 yıldır dimdik ayakta duran Türk sinemasının usta emekçilerine olan vefa borcunu ödeyebilmek ve yitirdiğimiz değerli Yeşilçam emektarlarını bir kez daha anmak amacıyla 18 Ağustos 2017 Cuma günü Bodrum Kalesi’nde ‘Yeşilçam Sinema Emekçileri Ahde Vefa Ödülleri ve Yeşilçam Film Müzikleri’ gecesini düzenleyecek.



NOSTALJİ YOLCULUĞU YAPACAKLAR



Yılmaz Morgül, gecede vakfa ve Yeşilçam emekçilerine destek olabilmek adına gönüllü olarak sahne alacak. Morgül’ün yanı sıra Belkıs Özener ve Gülden Karaböcek de sahnede yerini alacak ve Zekai Tunca ile adeta o yılları yeniden yaşayacağız.



Kültür ve Turizm Bakanlığı, A7 Kitap Yayıncılık, BeCreative Danışmanlık ve Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleştirilen özel gecenin sponsorları arasında, Türk Hava Yolları, A7 Kitap Yayıncılık, Securitas, Femaş Mobilya bulunmakta.


Etiketler yeşilçam
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin