YEŞİLÇAM'DAN BİR YILDIZ DAHA KAYDI

65 yaşındaki oyuncu-yönetmen Birol Işın, evinde ölü bulundu. Işın'ın cenazesine oğlu, kızı ve Darülaceze görevlileri dışında katılan olmadı.

Google Haberlere Abone ol
YEŞİLÇAM'DAN BİR YILDIZ DAHA KAYDI


Yeşilçam'da oyunculuğu ve yönetmenliğiyle iz bırakan 65 yaşındaki Birol Işın, kaldığı Beyoğlu Yaşam Evi'nde ölü bulundu. Kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği anlaşılan Işın'ın cenazesine oğlu, kızı ve Darülaceze görevlileri dışında katılan olmadı. Yıllar önce oğlu Finlandiya'ya, kızı da Almanya'ya yerleşen yönetmen Birol Işın, eşinden de ayrılınca bunalıma girdi. Ekonomik durumu bozulunca sokaklara düştü. 2005 kışında sokakta donmak üzereyken bulunan Işın'a, Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü sahip çıktı. Bu dönemde 6 senaryo kaleme alan Işın, 2007'de "Yaşam Evleri" projesi kapsamında Beyoğlu Sururi Mahallesi'nde bir apartmanın giriş katındaki eve yerleştirildi. Yanında da 68 yaşında bir ev arkadaşı vardı. Bu evde de senaryo yazmaya devam eden Işın, kendi hayatını kaleme aldığı "Ramazanda Gözyaşları" adlı yapıtını sinemaya çekti ve başrolünü üstlendi. ancak film gösterime girmedi.


KIZI ULAŞAMAYINCA
15 gün önce Kartal Koşuyolu Kalp Hastanesi'nde kalp ameliyatı geçiren, ardından taburcu olan Birol Işın, ev arkadaşı rahatsızlanınca evde yalnız kalmaya başladı. Kızı telefonla babasına ulaşamayınca polisi aradı. Polisler eve gittiğinde Işın'ı yatak odasında ölü buldu. Işın, önceki gün Kilyos Mezarlığı'nda kızı, oğlu ve Darülaceze görevlilerinden oluşan yaklaşık 10 kişi tarafından toprağa verildi.


Erdoğan YAPIK / www.sabah.com.tr

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin