'Yeşil Deniz' dizisi oyuncularının ücret savaşı mahkemeye taşındı!

TRT 1'de yayınlanan 'Yeşil Deniz' dizisi oyuncularıyla ilgili yeni gelişme...

Google Haberlere Abone ol
'Yeşil Deniz' dizisi oyuncularının ücret savaşı mahkemeye taşındı!

İki sezon boyunca TRT 1'de ekrana gelen "Yeşil Deniz" dizisi, 24 Ekim 2014'de yayın hayatına başlamış ve sevilen dizi 30 Mayıs'ta 75. bölümüyle ekrana veda etmişti.  



Mert Turak, Burak Alkaş, Ali Barkın, Güneş Sayın, Emine Gürsoy, Renan Bilek ve Nuri Gökaşan gibi ünlü isimlerin rol aldığı dizinin 3. sezonuna başlaması hayalleri suya düşmüştü.  Dizinin yapımcısı Ayfer Özgürel, geçen yaz yayınladığı veda yazısında "75 bölüm yayınlanan Yeşil Deniz'i zor yayın günlerinde her türlü güçlü göğüsleyerek iki yıl zirvede tutan ve seyirci nezdinde fenomen haline gelmesini sağlayan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Omuz omuza yürüttüğümüz çalışmada ekibimizin gösterdiği fedakarlığı hayatımın en kıymetli hatırası olarak muhafaza edeceğim. Netice itibariyle Yeşil Deniz'de görev üstlenen yazar, yönetmen, oyuncu ve tüm ekip çalışanlarının hak ve alacaklarının noksansız ödeneceğini sizlere bildirmek isterim. Taahütlerine aykırı davranan kişilere ilişkin yasal haklarımız mahfuz kalmak kaydıyla söz konusu alacaklar 26 Ağustos 2016 tarihi itibariyle ödenecektir. Bu vesileyle birlikte çalışmaktan gurur duyduğum ekibe başka projelerde buluşmak üzere "Sadıçça" hoşçakalın diyorum" sözlerine yer vermişti.



Dizi biteli aylar oldu ama buna rağmen oyuncularının projeyle ilgili dertleri bitmedi. Çünkü dizinin tüm ödemelerini TRT'den alan yapım şirketinin oyuncuların 10 bölüm alacaklarını hâlâ ödemediği ortaya çıktı. Aylardır ödeme bekleyen oyuncular sonunda isyan bayrağını açtı ve Mert Turak başta olmak üzere birçok oyuncu mahkemeye koştu ve alacak davası açtı.



 



Birsen Altuntaş

birsenaltuntas76@gmail.com


 


Etiketler yeşil deniz trt1
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin