Yeni sezonda 45 dizi var, 800'den fazla da oyuncu!

Bu diziler hangileri? İzleyici bu kış hangi yeni dizileri izleyecek?

Google Haberlere Abone ol
Yeni sezonda 45 dizi var, 800'den fazla da oyuncu!

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu yazdı:



YENi SEZONDA 45 DİZİ VAR



Yeni sezonda 45 dizi olacak. Daha fazlası da olabilir. borsa gibi her an artıyor. Baktım ‘Utanmaz ‘ (Shameless’ yerli hali)/ (Med Yapım) ve ‘Dudullu Postası’ (Eflatun Film) listeye girmiş bile. Yani 45’e çoktan ulaştı.



Bunların içinde biri Puhu TV, diğer ikisi Blu TV olmak üzere üç internet ortamında gösterilecek dizi var.



800 oyuncu



Ortalama bir dizide yan roller ve baş rollerle birlikte en az 13 kişilik bir kadro oluşturuluyor. 800’ün üzerinde bir oyuncu kadrosu ortaya çıkıyor. Yeni diziler oyunculara ekmek kapısı. Dikkat çekenler arasında ‘Aşk ve Gurur’, ‘Adı Efsane’, ‘Baba’, ‘İçimdeki Fırtına’, ‘Utanmaz’ ve ‘Görünen Adam’ı sayabilirim. Bu arada belirteyim bu ‘Shameless’in yerli hali ‘yabancısından’ ne kadar ayrışabilecek?



En çok iş yapan şirketler



Eksik olacak ama fikir vermesi açısından saptadıklarımı sizinle paylaşayım. En çok iş yapan şirket Limon Yapım (Dört işi görülüyor). Onu, üçer yapımla ay yapım, D Yapım ve Endemol izliyor. TİMS bu sektörün büyük isimlerinden, tek yapımı görülüyor. Tabii ki bunlar artacak. Üretim açısından gidişat böyle. TRT’nin kendi takımı var. Tekden ve Es Film demirbaş isimleri. ‘Hacı Bayram Veli’, ‘Payitaht Abdülhamid’, ‘Devletli Son Yüzyıl’ ve ‘Malazgirt’ TRT’nin projeleri.



İki romancının eseri



Yeni sezonda iki romancımızın eseri dizi oluyor; ‘Cingöz Recai’ (Peyami Safa) ve ‘Kırık Hayatlar’ (Halit Ziya Uşaklıgil). ‘Kırık Hayatlar’ 1985 yılında TRT’de yayınlanmıştı. Ahmed Levendoğlu, Aren Gürzap, Güler Ökten ve Gül Erda oynamıştı. Kanal D’de yayınlanacak bir O3 yapımı. Yılın iddialı dizilerinden biri olmaya aday.



Yazının devamı için:



http://www.milliyet.com.tr/yeni-sezonda-45-dizi-var/cadde/ydetay/2373799/default.htm


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin