Yeni Şafak'ın 'belge'li manşetine İnönü ailesinden 'zehir' zemberek yanıt!

Atatürk'ün İsmet İnönü tarafından zehirlendiğini ileri süren Yeni Şafak'a İnönü ailesinden cevap gecikmedi.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Şafak'ın 'belge'li manşetine İnönü ailesinden 'zehir' zemberek yanıt!

Yeni Şafak'ın 'Atatürk’ü İnönü zehirleyerek öldürdü' manşeti sosyal medyada sabah saatlerinin en çok konuşulan konusu oldu. Antetli kağıtla yapılan 'suikast' yazışmalarını Hürriyet'e değerlendiren İnönü ailesi, "Asıl bu haberi yapanlar Türk halkını zehirlemeye çalışıyor" açıklaması yaptı. Sosyal medyada en çok yankı bulan tweet'lerden biri ise şu oldu: 'Atatürk'ün son sözünde 'bu İsmet beni öldürecek, en iyisi başkanlık sistemi' demiş".



Türkiye'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün, kendisine en yakın isimlerden, silah arkadaşı, Türkiye'nin İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü tarafından 'zehirlendiği' iddiası, İnönü ailesini harekete geçirdi. 



İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan, Yeni Şafak’ın 'tarihi sır perdesini aralıyoruz' vurgusuyla manşetine taşıdığı iddiaları 'deli saçması' olarak nitelendirerek, İnönü Vakfı ve İnönü ailesinin haberler hakkında "suç duyurusunda bulunacaklarını" açıkladı.



Bilgehan, "Asıl bu haberleri yapanlar, Türk halkını zehirlemeye çalışıyorlar ama bu topraklarda Cumhuriyet'in kurucularına o kadar büyük bir sevgi var ki, ne yapsalar olmuyor" dedi. Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin