Yeni internet yasası BBC'ye böyle haber oldu!

Türkiye'de tartışma yaratan internet yasasındaki değişikliklerin TBMM'de kabul edilmesi, yurt dışında da yankılandı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni internet yasası BBC'ye böyle haber oldu!

BBC, kamuoyunun bir bölümünün değişiklikleri 'sansüre neden olacağı' iddiasıyla eleştirdiğini belirtirken değişikliklerle mahkeme kararı olmadan site kapatılabileceğine dikkat çekiyor.



İngiltereli yayın kuruluşu BBC, yeni düzenlemeyle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) 'özel hayatın gizliliğinin ihlali' gerekçesiyle hakim yetkisi tanındığına vurgularken 'Başka deyişle bu kurumlar, doğrudan internet içeriğine erişim engellemesi yapabilecek' diyor. 



Tasarı ile erişim engelleme kararlarının verilebileceği durumların da genişletildiğini vurgulayan BBC, internet ortamında yapılan yayın içeriğinde 'özel hayatın gizliliğinin ihlali' olduğu iddiasıyla gerçek veya tüzel kişiler mahkeme yerine doğrudan TİB'e başvurabilecek ve 24 saat içinde site erişime kapattırılabileceğini vurguluyor. 



BBC, kararı uygulamayanlar hakkında işlem yapılabileceğini, sitelerin bir bölümü veya sayfasının engellenebileceğini anlattığı haberinde 'Başka deyişle video paylaşım siteleri veya blog sitelerinin yalnızca belli bir bölümü ya da sayfası engellenebilecek, ayrıca DNS değiştirerek erişime engelli sitelere giriş mümkün olmayacak' diyor. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin