YENİ ASYA: GÜLAY GÖKTÜRK´TEN ÖZÜR DİLERİZ

Gülay Göktürk´ün tişörtlü resminde fotomontajla kollarını kapttığı için eleştirilen Yeni Asya gazetesinden Medyatava´ya bir açıklama geldi. "Gülay Göktürk´ten özür dileriz" diyen gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, olayın bir sayfa sekreterinin işgüzarlığından kaynaklandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
YENİ ASYA: GÜLAY GÖKTÜRK´TEN ÖZÜR DİLERİZ

YENİ ASYA'DAN AÇIKLAMA

19 Haziran akşamından itibaren beş gün süreyle, temsilciliğimizin Köln ve Stuttgart'ta tertiplediği iki ayrı konferans için, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular'la birlikte Almanya'daydık. Bu yüzden, Yeni Asya için koparılan “fotomontaj tesettür” fırtınasıyla ilgilenme fırsat ve imkânını bulamadık.
Bu konuda ifade etmek istediğimiz hususlar şunlardır:

Birincisi: Gülay Göktürk'ten özür diliyoruz. Olay tamamen bilgimiz dışında cereyan etmiş bir “sayfa sekreteri işgüzarlığı”nın sonucudur. Bu işgüzarlığın müeyyidesi, işsiz gazeteciler ordusuna bir kişi daha kazandırarak değil, gereken uyarı yapılarak yerine getirilmiştir.

İkincisi: Göktürk'e “koca bir yazıyı bu olaya ayırtan” duyarlılığı anlıyoruz. Ama bu duyarlılıktan hareketle “münferit bir olay” için, bizimle de önceden diyalog kurma ihtiyacı duymadan sergilenen tepkide, röportajın muhteva ve mesajını dahi gölgede bırakacak derecede ölçünün kaçırılması ve Yeni Asya'nın hukukunun rencide edilmesi bizleri derinden üzmüştür.

Üçüncüsü: Olayı Yeni Asya'ya yönelik yeni bir saldırı kampanyasının bahanesi olarak kullanmak isteyenleri, kendi “düzey”leri ile başbaşa bırakıyoruz. Bilhassa fırsatını buldukça “28 Şubat'ın yararları”ndan dem vuran, başörtülülere “Açılın” tavsiyesinde bulunan ve “Deprem ilâhî ikazdır” tartışmasında da Yeni Asya'ya sataşmış olan “mecburî asker”i.

Dördüncüsü: Yeni Asya'nın özellikle son yıllarda maruz kaldığı haksızlıklara ısrarla ve inatla seyirci kalmayı tercih edenlerin, bu olayı vesile bilerek saldırıya geçmeleri, ayrı bir ibret tablosu olarak kayıtlara geçmiştir.

Son olarak: Bilgimiz ve onayımız dışında yaşanan bu talihsiz “kaza”ya rağmen demokrasi ve özgürlükler bahsinde Gülay Göktürk'le de, Kürşat Bumin'le de aynı ilkeleri savunmaya devam ettiğimizi ve edeceğimizi “sanıyoruz.” Ve Bumin'e “bazı konularda o kadar çabuk karar vermeme” ilkesinden, bundan sonra da vazgeçmemesini tavsiye ediyoruz.

Kâzım Güleçyüz
Yeni Asya Gazetesi
Genel Yayın Yönetmeni

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin