Yeni Asır 'meselesi'ni yazdı: Çöpe batan gazetecilik

Geçtiğimiz günlerde protesto edilen Yeni Asır gazetesine bir tepki daha!

Google Haberlere Abone ol
Yeni Asır 'meselesi'ni yazdı: Çöpe batan gazetecilik

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Görevlisi, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri Gökhan Bulut, Sendika.org'da yayınlanan yazısında, geçtiğimiz günlerde protesto edilen Yeni Asır gazetesine tepki gösterdi.



Bulut, Yeni Asır gazetesinin Ankara katliamını protesto edenleri, yas tutanları hedef gösterirken attığı manşetteki gibi 'çöpe battığını' öne sürdü.



İşte, Bulut'un o yazısı:



‘Çöpe Batan’ gazetecilik: Yeni Asır meselesi ve ‘ifade özgürlüğü’



Yeni Asır’da yaşananlar, ifade özgürlüğünü savunanların katledilenleri ve emekçileri hedef gösteren bir iktidar “yayınına” verdiği tepkidir



Gazetecilik mesleğinin ne olduğuna ilişkin pek çok tanım ve değerlendirme var. Çeşitli kuramsal yaklaşımların ışığında yapılmış onlarca tanımda gazeteciliğin sınırları ile gazetecilerin hak ve sorumluluklarına ilişkin değerlendirmeler mevcut.



Hayatın yaşanış biçimi, kavramların ve değerlerin anlamını ve etkisini değiştirebilir. Çünkü kavramlar ve değerlerin anlamı, onların kurduğu ve onlarla kurulan ilişkilerdedir. İlişkiye göre anlam kazanan kavram ve değerleri, her zaman ve yere göre aynı kabul etmek, düşünceyi geriletecektir. Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin